Projeler

1.Kitap Kumbarası
Kitap toplamak için uygulanabilecek güzel bir etkinliktir.Önce kitapları içine koymak için bir kutu bulup dışını aşağıdaki linkte bulunan afişlerle süsleyerek öğrenci ve öğretmenlerimizin kitap yardımında bulunmasını amaçlayan bir projedir.
Afişleri İndir

2.Geleneksel Çocuk Oyunları
Geleneksel çocuk oyunlarının yaygınlaşmasını amaçlayan bir projedir. Okul bahçesinin uygun yerlerine çizilerek öğrencilerimizin boş zamanlarında oynamaları sağlanacaktır.

Ayrıntılar için tıklayınız.
3.Meyve Saati
Öğrencilerimizin sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan bir projedir. Her gün belirlenen teneffüste herkes meyvesini getirip öğretmeniyle beraber yiyor.

4.Okuma Grafiği(Okuma Cumhuriyeti)
Öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmak için hazırlanmış bir çalışmadır.
Ayrıntılar için tıklayınız.

-Türkiye'yi Okuyarak Geziyorum
*Uygulanışı: Her bir öğrenci için renkli çıktı alıp tüm öğrencilerin yer aldığı panoya astık. öğrenci okuduğu her 50 sayfa için bir şehri boyuyor. Hedef tüm Türkiye'yi boyamak. Bunun yanında da ilk bitiren 5 kişiye ufak tefek ödüllerimiz olacak. Ayrıca belli sürede okuyanlarla kitap okuyanlar partisi yapacağız. Tabii bunu herkes farklı yöntemlerle uygulayabilir. Öğrenci seviyesine göre esnek bir uygulama.
*Sonuç: Şu ana kadar okuma oranımız %25 arttı. Öğrenciler boyadıkça okuyası geldiklerini ifade ediyorlar. Tabii sadece bunlarla yetinmemek lazım. Kitap partileri, okuma münazaraları, kitap dostları vb. gibi birçok yöntem uygulanarak belli oranlarda okuma artırılabilir.
Harita için tıklayınız.

5.Kardeş Okur
Öğrenci haftanın belirli bir gün alt sınıflar bir öğrenciye birkaç sayfa kitap okumasını amaçlayan bir projedir. Hem okuyan hem de dinleyen öğrenci için faydalı bir uygulamadır.

6.Askıda Kitap
Koridorlara konulan kitaplıklara öğrenciler okudukları kitabı bırakırlar, okumak isteyen öğrenci alır, okur ve geri yerine bırakır. Kütüphanenin kayıt sisteminden uzak doğaçlama bir uygulamadır

7.Kitapları Özgürleştirelim
Koridorlara konulan kitaplar ile öğrencilerin boş zamanlarında kitap okumasını hedefleyen bir projedir. Kısa öykülerden oluşan kitaplar bu uygulama için daha uygundur.

8.Temiz Okul

10.Ayın Kitap Kurdu
En verimli şekilde kitap okuyan öğrenciler ödüllendirilerek kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı amaçlayan bir projedir.

11.Ayın Sınıfı
Değerlendirme belgeleri düzenlenme aşamasında olduğu için yükleyemedim. Hazır olunca buradan indirebilirsiniz.

12.Genç Yazarlar Kitabı
Gençlerin yeteneklerini ön plana çıkarmak için okulumuzda bir proje geliştirebiliriz. Yapacağımız duyuru ile bu yeteneğe sahip öğrenciler belirlenip, eserlerini toplamaları istenebilir. Toplanan eserler belli bir editörel incelemeden geçtikten sonra kitap haline getirilip basılabilir.


13.Okul Televizyonu
Okulumuzun girişinde okulumuzu tanıtan bir televizyon olmasına ne dersiniz? Velilerin beklemesi için ayrılan bir salonda veya okulun giriş holünde okuldaki etkinlikler ve öğrenci, öğretmen gelişimi için yararlı kısa filmlerin yayınlanması güzel olmaz mı?

Okulunuzda yapılan etkinliklerden bir fotoğraf gösterisi olması, etkinliklerin görüntülerinin olması,okul tanıtım görüntünüzün oynaması, Kızılay veya Yeşilay gibi kurumların görüntülerinin tanıtımlarının yapılması, kitap tanıtımlarının veya film tanıtımlarının yapılması oldukça ilgi çekici olurdu.
Kaynak : http://www.ogrenmen.com/projeler

14.Kütüphanede Bir Gece
Proje kapsamında öğrenciler Cuma günü ders bitiminden sonra okulda kalarak kitap okuma, masal dinleme, kısa film gösterimleri, canlı müzik dinletileri, kitap ve yazar sohbetleri gibi bir çok etkinlik yapacaklar. Sabaha kadar sürecek etkinlik sonrasında öğrenciler kahvaltılarını yaptıktan sonra evlerine dönecekler
Kaynak : http://www.ogrenmen.com/projeler

15.Komşu Komşu
Komşu komşu projesi kapsamında sınıfınızda yaptığınız bir etkinliği komşu sınıfa uygulayacaksınız. Bu bir şiir, bir drama veya bir oyun olabilir. Tabi daha sonra komşu sınıf da size iade-i ziyaret yapacaktır mutlaka. Böylece sınıflar arası etkileşim ve sıkı diyaloglar gelişecektir.
Kaynak : http://www.ogrenmen.com/projeler

16.Ayna Ayna Söyle Bana
Bir öğretmen olarak hiç aynaya baktınız mı? Tabi ki evet. Ya mesleki aynanıza? Tabi ki evet. Nasıl görünüyorsunuz? Mükemmel. Peki, ya başkası sizi nasıl görüyor?İşte bu noktada projemizin okullarda uygulanmasını istiyoruz. Projemizde her öğretmenin dersine zümresinden başka bir öğretmenin girmesini ve dersini dinlemesi gerekiyor. Böylece eksik kaldığımız göremediğimiz noktaları ortaya çıkarabileceğimiz gibi aynı zamanda diğer öğretmenin örnek alabileceği davranışlar da sergileyebiliriz.
Kaynak : http://www.ogrenmen.com/projeler

17.Okul Gazetesi
Her okulda büyük bir heves ile başlayıp sonuç üretilemeyen projeler arasında yer alır genellikle. Bunun en büyük nedenlerinden birisi de uğraşın ve maddiyatın çok olması. Fakat kolay çözümler üretmek yine sizin elinizde.Gazete için kullanılabilecek en uygun program Microsoft Office Publisherolarak karşımıza çıkıyor. Öğrencilerin rahatlıkla kullanabileceği bir programdır. Bir adet başkan ve bir kaç çalışan seçerek çok kolaylıkla gazete çıkarılabilir.
Eğer baskı ve çıktı maliyetleri gözünüze çok geliyorsa o zaman da A3 boyunda çıktı almayı deneyin. A3 boyutunda alacağınız çıktıları daha sonra fotokopi ile çoğaltabilirsiniz. En sonunda ise bu A3 boyutundaki kağıtları ikiye katlayın. Böylece A4 boyutunda 4 sayfalık bir kağıt olacak elinizde. Bu sayfaları birleştirerek bir gazete oluşturabilirsiniz.En son olarak ise gazeteyi okulda satabilirsiniz. Böylece gelir de elde etmiş olursunuz. Elde ettiğiniz geliri yine etkili bir şekilde kullanabilirsiniz. Öğrencilere 50 Krş, öğretmenlere 1 TL ve 
idarecilere 5 TL olmak üzere satabilirsiniz.
Kaynak : http://www.ogrenmen.com/projeler 

18.Okulda Sinema Günleri
Okulun sadece ders görme yeri olmadığını göstermek amacıyla bu tip faaliyetler düzenleyebilirsiniz. Sabırla film izleme, salonda uygun davranış gösterme, film hakkında görüş belirtme, senaryo hakkında görüş belirtme ve eleştirme yeteneklerinin gelişmesi için oldukça etkili bir çalışma olacaktır.Bu proje çalışması okuldaki öğrencilerin sinema tiyatro gibi alanlara yönlendirirken aynı zamanda kısa film çekme hevesi bile üretebilir.Öğretmenlerin izledikleri ve uygun gördükleri film ile ilgili görüş belirtmeleri ile filmi izletme şansı bulabilirsiniz. Her hafta belli bir gün ve saatte bu etkinliğin yapılması öğrenciler için de sosyal bir aktivite haline gelecektir.
Kaynak : http://www.ogrenmen.com/projeler

19.Merak Koridoru
Koridora bir pano asılarak bu panoya güncel olarak sorular eklenir. Tabi bu sorular günlük hayatta sık sık yaptığımız fakat cevabına hiçbir şekilde kafa yormadığımız sorular olmalı. Örnek olarak “Gökyüzü neden mavi?” veya “Neden dişlerimiz uzamaz?” gibi sorular olabilir.Öğrenciler bu sorularla karşılaştığında önce afallayacak sonra merak edecek ve sonra da araştıracaktır. Panoyu ikiye ayırıp bu haftanın sorusu ve geçen haftanın cevabı şeklinde bölümleyebiliriz. Bu haftanın sorusunun altına öğrenciler cevaplarını yazarak asabilirler. İsterseniz beyaz bir tahtaya bunu yaparak öğrencilerin kalemle yazmaları da sağlanabilir. Tasarımı sizin hayal gücünüze kalmış artık.
Kaynak : http://www.ogrenmen.com/projeler

20.Kitap Arkadaşlığı
Herkes bir kitap satın alıp birbirine hediye ediyor sene sonunda.

21.Dost Kitaplar Dost Öğrenciler
7ay 7öğrenci 7kitap, 7 kitap aynı gruptaki öğrenciler arasında değişiyor smile ifade simgesi tabi her ay, okuma formları da doluyor

22.Mektup Arkadaşlığı

23.Onlar Sahipsiz Değil
Sokak hayvanlarının soğuk hava şartlarından etkilenmemeleri için geçici çözüm olarak, kedi/köpek evleri yapmayı amaçlıyor proje.


24.Mini Mini Bir Kuş Donmuştu, Pencereme Konmuştu
Proje, kışın soğuk günlerinde aç kalan hayvanları, öncelikle de kuşları beslemek için pencere önlerine yem koymayı sağlamayı, bu alışkanlığın hayvan sevgisinin çocuklara kazandırılmasını ve özendirilmesi amaçlanıyor.
Kaynak: http://kinikilkokulu03.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/03/12/718235/icerikler/mini-mini-bir-kus-hediye-kazandryor_998029.html?CHK=fb7bf51550768d859866e36e9e8be74b

25.Mesleki Gelişim

26. Ayın En Temiz Sınıfı
Ayrıntılı bilgi ve ölçüt için tıklayınız. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder